Moi😊

Za nami je že peti dan. Kako hitro čas teče! Danes bi se rada ustavila pri stereotipu, da smo Slovenci pridni kot mravljice oziroma marljivi kot čebele. Pa to drži tudi za nas, dijake slovenske frizerske šole, ki se trenutno zadržujemo v Helsinkih?

Seveda! Držimo se načela vsi za enega, eden za vse. Brez upiranja se hitro dogovorimo, kdo kuha in kdo čisti.

Stereotip sta v danes najbolj podprla Jaka in Ilirita, ki delata v salonih frizerskega podjetja Choice. Na strankah sta dokazala, kako dobro strižeta, barvata ipd.

Tudi Živa ni bila brez dela, stranki je v salonu umila in skodrala lase.

Z Uršo delava v istem salonu, kar lahko odlično izkoristiva. Danes, na primer, me je Urša naličila, jaz pa sem ji v zameno uredila nohte. Šefica mi je dovolila, da v roke vzamem škarje in se lotim njene pričeske.

Opazila sem, da za izdelavo pramenov ne uporabljajo aluminijaste folije, ampak liste, ki na otip spominjajo na papir za peko. Pri striženju in barvanju prav tako ne uporabljajo ovratnega papirja kot večina frizerskih salonov v Sloveniji, namesto tega uporabijo trak iz enakega materiala kot vlažilni robčki. Danes sva imeli z Uršo priložnost, da sva si ogledali, kako v lase vstavijo podaljške. Zanimivo!

CHOOSE A JOB YOU LOVE, AND YOU’ LL NEVER HAVE TO WORK A DAY IN YOUR LIFE.

Dragi moji, lahko noč! Vaša Sara😘