Sedemnajsti teden v salonu

Pozdravčki,

bližamo se koncu najine izmenjave in ta teden je zadnji, ko delava v salonih. Sama nevem ali sem žalostna ali vesela, da odhajam. Poslavljanje v salonih pa je bilo kar žalostno, saj smo se v teh petih mesecih privadili ter navezali en na drugega. Mislim da sva z Kristino zelo žalostni, ker odhajava a hkrati tudi veseli, saj sva spoznali nove prijatelje in končno bova spet videli najine družine ter prijatelje v Sloveniji. Izkušnja na Tenerifih je bila nedvomno nepozabna.

Ta vikend se je pričel karnevak, ki ga že obe nestrpno čakava. A načrte nama je pokvaril peščeni vihar. Bilo je kot na marsu, vse megleno ter oranžno. Zaradi zdravstvenih razlogov ni bilo priporočljivo hoditi ven, saj bi vdihnili preveč peska. Vihar je nasrečo trajal samo 3 dni. Ob večerih se je pesek malo polegel zato sva lahko obiskali večerni koncert na ulici in se našemili v kustume. Karneval je pika na i za lep zaključek najine 5 mesečne dogodivščine.

” I never really wanted a perfect life, just one that’s happy.”

nočno praznobanje karnevala

peščeni vihar

Šestnajsti teden v salonu

Pozdravljeni,

počasi se bližamo koncu najne izmenjave, ostal nama je le še en teden v salonu ter zadnji teden ko je karneval. Dnevi v salonu so običajno, vsak dan je delovni dan. Ta teden ni bil nič posebnega, praznovali sva valentinovo, za vikend pa sva se družili z našimi puncami.

Pozdraučki Živa in Kristina

Petnajsti teden v salonih

hola hola,

Ta teden so se nama pridružila dekleta ter profesorice. Med tem ko so si one ogledovale otok sva midve pridno delali v salonih, kjer se že poznajo priprave na karneval. V soboto smo se  poslovile od profesoric in nadaljevale naše advanture in uživale v prijetnih sončnih dneh saj smo tukaj še zadnji mesec.

“Focus on the good.”

Snemanje vloga za informativni dan

Uživanje na plaži ob sončnem zahodu

Štirinajsti teden v salonih

Živjo,

Teden se pričel z visokimi temperaturami in zmernim delom v salonu. Za vikend sva se odpravili na otok Gran canaria, kjer sva vsekakor uživali. Na otoku sva si ogledali saharo Maspalomas, glavno mesto Las palmas kjer sva tudi stanovali in seveda ne gre brez obiska in ogledovanja plaž. Vreme je bilo zelo prijetno in sončno, imeli sva kar 27 stopinj. Za zadnji dan pa sva si privoščili še obisk frizerskega salona.

“Little girls with dreams become woman with vision.”

Pol urni let na drugi otok

Večerja

Plaža v Las palmas

Plaža las amadores

Sahara Maspalomas

čakanje na avtobus, sredi avtoceste

 

Trinajsti teden v salonu

Živjo,

Teden je potekal precej običajno, od ponedeljka do petka delava v salonu ob vikendih pa se običajno kam odpraviva. Med tednom se je Kristina naučila delati tape in podaljške, ter stranki naredila manikiro. Ta vikend sva imeli namen iti na plažo saj je bilo napovedano lepo vreme a ker se je vreme zadnjo sekundo spremenilo sva se odločili, da bova ostali doma. Odpravili sva se malo po nakupih saj so tukaj velika znižanja. V nedeljo pa sva se odpravili na tržnico, kjer sva si za kosilo kupili špansko hrano. Preostali del dneva pa sva pridno počistili stanovanje ter spakirali kovčke, saj naslednji vikend odhajava na Gran Canario.

“Don’t stop until you’re proud.”

 

tape podaljški

Španski polnjeni kruhki

Manikira

Enajsti teden v salonih

Hei hoi,

Teden se je ptičel s praznikom treh svetih kraljev, španci ta sveti pranik praznujejo bolj kot božič, zato je za njih to zelo pomembno in tako sva midve s Kristino imeli prost dan. Preostali dnevi so potekali precej normalno in delavno. Vikend pa sva si vzeli malo zase in za prijatelje. Včasih paše, da si vzameš nekaj časa zase in uživaš s prijatelji po napornih delovnih dneh. Želiva vam prijeten vikend in lep začetek tedna.

“If you don’t do stupid things while you’re younger, you’ll have nothing to laugh about when you’re old.”

Nedeljsko kosilo

Deseti teden v salonih

Hola amigos!

To je najin zadnji blog v letu 2019 in polovica najine izmenjave. V ponedeljek je moja družina odšla domov in s Kristino sva ponovno sami. Obe sva leto preživeli zelo prijetno a zdaj sva pripravljeni na nove dogodivščine. Na zadnji dan v leto se je Kristina odločila, da bo imela kodre zato sem ji jaz morala narediti trajno. Sliši se zabavno in lepo a v to je bilo vloženo veliko truda saj sem ji trajno oz. navijanje na mokre lase na navjalce delala dve uri. Uporabili nismo nobenega produkta, pustili smo da se vse to suši pod havbo eno uro. Rezultat Kristini žal ni bil všeč, a sva vseeno vspeli urediti njeno pričesko. Novo leto sva praznovali v centru mesta ob dobri glasbi in v družbi drugih prebivalcov Santa cruza. Praznovanje je bilo zelo prijetno. Spoznali sva tudi njihovo navado in običaje. Na novo letno noč morajo dekleta imeti oblečeno rdečo spodnje perilo ter ob vsakem zvonu preden odbije ura polnoč pojedo en grozd, sepravi pojedo 12 grozdov. Upam da ste tudi vi preživeli prijetno novo leto.

New year same me because i am perfect.

Novo leto na ulici med palmami

Kristina čaka pod havbo

Kristina in “trajna”

 

Deveti teden v salonih

Hei hoi,

Ta teden je bil zame zelo poseben saj sva s Kristino praznovali božič in na obisk je prišla moja družina. Moji starši in mlajši brat so prišli 25. decembra in jaz sem dobila najboljše božično darilo seveda poleg tistih, ki mi jih je kupila Kristina. Na letališče sva jih šla islat jaz in Kristinin šef. Vsi smo se stisnili v njegov mali avto in se odpravili do najinega stanovanja, kjer smo vsi skupaj bivali. Zvečer smo se odpravili v mesto na pijačo. Naslednji dan smo se vsi skupaj odpravili na plažo las Teresitas, kjer smo se sončili in plavali v morju. V večernih urah pa smo se odpravili v nakupovalni center. V naslednjih parih dneh smo obiskalo tudi plažo v Puerto de la Cruz ter plažo v Adejah, Duque. V Adejah smo obiskali restavracijo z tradicionalno špansko hrano, ki je bila odlična. Zadnji dan pred njihovim odhodom pa smo se odločili za malo počitka tako da smo si dan vzeli bolj na lahko. Vsega dobrega je enkrat konec in moja sladka družinica je morala domov. Komaj čakam, da jih spet objamem in poljubčkam, naslednje leto ko pridem nazaj. S Kristino vsem želiva srečno novo leto, veliko ljubezni ter sreče. Z ljubeznijo Živa in Kristina.

May your Christmas sparkle with moments of love, laugher and good will.

https://scontent-mad1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/82178657_514384742516703_3844671736297553920_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_oc=AQnAb2EVX7PReWYcb277KmPkWgK8gIF7m4vdun-QCvxgblPJX6ajyL9LZhCyL6lmC3c&_nc_ht=scontent-mad1-1.xx&oh=4a6c4dc1cbcfdba7eebc89672f397bf4&oe=5EB0A3EC

Obisk tržnice

Dogodivščinam na proti

Jaslice v Santa cruzu

plaža v Adejah

božična večerja

tradicionalna španska rižota-paella

kosilo v Puerto de la Cruzu

Osmi teden v salonih

Olla!

Teden se je pričel  delovno, saj že odštevamo zadnje dni do praznikov! Urniki so se pridno polnili kar pomeni, da tudi Živi ter meni ni bilo dolgčas. Skupaj z Živo sem praznovala tudi moj praznik (pravoslavni praznik – Sv. Nikola) katerega praznujem običajno z družino…  en dan sva se celo držali posta, v katerem ne smeš jesti nič  živalskega izvora. 🙂 Bivanje na Tenerifih poteka odlično, če lahko odmislimo domotožje katerega imava vsak teden bolj. Za konec tedna pa sva si privoščili malo sončka na plaži v bližini Santa Cruza – Playa Las Teresitas. Za nas ni zime!

Sun is alone too, but it still shines.

Xoxo, Kristina & Živa

Kosilo na plaži

Kristinama je pripravila večerjo na dan njenega praznika.

Playa las Teresitas

Sedmi teden v salonih

¡Hola lectores! (Pozdravljeni bralci!)

Kako ste? Midve sva super. Sedmi teden na Tenerifih je potekal malo mirnejše saj vreme veliko vpliva na počutje. Mislim saj vi veste bolje kod midve. Vidiva, da imate sneg! In kar hladno… ne predstavljam si? Mene zebe že na 17°. Ohh mislim, da sem se kar navadila na življenje tukaj. Naše vreme je bolj deževno vendar je še kar toplo (17-22°). Kaj naj vam povem..? Z Živo se še vedno boriva za internet, zato vam sedaj pišem ob kavi v Starbucks-u. 🙂 Delo v salonih poteka bolj delovno saj se bližajo prazniki, kar lahko še bolj doživljamo v nakupovalnih centrih in ja ta teden sva že zavijali darila! Čeprav iskreno povedano si ne predstavljam preživeti božičnih praznikov brez snega ter na toplem.

We are all like snowflakes. Unique and one of a kind.


Najina darila in božična smrekica

With love, Kristina

Najna tedenska rutina. Pisanje bloga ob kavi na starbucks wifiju

Lučke v mestu La laguna

Šesti teden v salonih

Živjo,

Po najnem napornem tednu vse stvari potekajo precej normalno. S Kristino sva super, še vedno sva brez wifija a nič zato. Delo v salonih je precej običajo, malo se že pozna da se bližajo prazniki. Da bova tudi midve v prazničnem duhu sva si v najnem stanovanju postavili majhno božično jelko in v sobe namestili božične lučke.Za vikend pa sva ostali doma in se družili z najinimi novimi prijatelji, ki sva jih spoznali na prižigu lučk v Santa cruzu.

“Christmas magic is silent. You don’t hear it.~   You feel it. You know it. You believe it.”

  1. Najna božična jelka

Peti teden v salonih

Hola, como estas?

Najino delo v salonih poteka precej normalno. Kristina se je v salonu naučila novo tehniko negovanja las. Nega las se dela s pomočjo kapsul, ki jih naneseš na lasišče in tako las dobi globinsko nego. Jaz pa sem okraševala salonu, da je v božičnem duhu. V petek pa sva s Kristino doživele največ stresa do zdaj. V popoldnih urah sva prejeli sporočilo da se seliva ter da naju pride ravantelj iskati ob 20.00. Obe sva ta dan meli zeli veliko dela v salonih in zato sva obe končali šele ob 18.00. Preden sva prišli domov je bila ura ze skoraj 19.00. V eni uri sva morali spakirati vse najna oblačila, toaletne pripomoče ter hrano in kuhinjske pripomoče. Ko sva obe spakirli v najhitrejšem možnem času sva prejeli novo sporočilo, da ravnatelj pride ob 21.00, zato sva se odločilo da si pripraviva večerjo. Ko je ravnatel prišel po naju smo komaj spravili vse najne stvari v avto. Vprašal naju je ali sva tukaj za 2 leti haha. Vsedli smo se v avto in odpeljali, mislili sva da se seliva nekam v center in nama tako nebo potrebno tako veliko plačevati karto za tramvaj. A preselili sva se V majhno stanovanje v istem kraju le da sedaj ne živiva na hribu. Na srečo ima najen blok dvigalo tako da smo vse najne stvari lažje spravili do stanovanja. Ko sva vstopili je bilo vse nekoliko staro in zaprašeno a največji šok sva doživeli ko sva ugotovili, da nimava wifija. Ja prav ste slišali, še vedno sva brez zato so najni blogi objavljeni tako z zamikom. Na srečo imava v salonih wifi in tako sva lahko končno objavili ta blog. Po tem napornem dnevu sva si naslednji dan vzeli čas zase in se odpravili na plažo Del Deque kjer sva se sončili ter kopali v morju. Kdo se še kopa decembra? To je to iz najne strani za ta teden in se slišimo spet ko bova imeli internetno povezavo. Hasta luego 😉

“I followed my heart, and le d me to the beach.”

Plasa Del Duque

 

 

 

 

 

 

 

Negovalna naprava

Zmenek v wok restavraciji

Nabiranje rdeče in rjave barve.

Četrti teden v salonih

Živjo,

Teden se je pričel delavno. Živa je v salonu opazovala delanje nege z infrardečim likalnikom. Postopek pričnemo z dvakratnim šamponiranjem las in nato nanosom maske, Lase si razdelimo v manjše sekcije in vsako posebaj prečešemo z glavnikom ter likalnikom. Likalnik na las deluje bolj globinsko saj likalnik las odpre in ima maska tako boljši ućinek in posledično tudi boljši učinek. Kristina pa je imela v svojem salonu prilžnost opazovati delanja poročnega ličenja in urejevanje pričeske. V soboto sva se odpravili na sončno plažo v mestu Los Cristianos. Mesto je zelo lepo in turistično. Najin dan sva preležali na vročem pesku, se sončili in ohladili v morju. Za konec pa sva si privoščili zelo okusno večerjo in proti večeru z avtobusom odpraili proti domu, Santa cruz.

“You can find me where the music meets the ocean.”

Girls night out

Uživanje na plaži.

Prećudovita plaža Los Cristianos.

 

Kristina je prvič poiskusla eksotično sadje- Dragon fruit

Priprava na poroko.

Nega z infrarfećim likalnikom.

Tretji teden v salonih

Hei hoj,

Prvi mesec na Tenerifih je za nama in počasi se nama že bližajo božični prazniki. Ta teden se je Živa v salonu učila delati kodre na krtačo in fen. Kristina pa je začela bolj intenzivno delati. Na Tenerifih se v salonih večinova umivajo lase in urejajo fen pričeske zato tukaj ne dajo toliko poudarka k modernemu barvanju in striženju. Barvajo se narastki in nama nenavadna pramena saj so zela masovna (debelo oddeljena). Vikend pa je bil bolj umirjen saj sta ode Meti odšli domov. V soboto sva si v La lagni ogledali prižig lučk, v nedeljo pa sva si ogledali tržnico ter “bolšji trg”-ljudje na ulicah prodajajo svoje stare ali ponaredke.

“MARKETING IS ENTHUSIASM TRANSFERRED TO THE CUSTOMER.”

Realey dirka po Santa cruzu

La laguna

Bolšji trg

Začimbe

Tržnica s sadjem

Spoznavava Tenerife

Hola,

Drugi teden v salonih je potekal vselej običajno. Obe z Kristino se lepo privajava na novo okolje in nove običaje. Enega izmed teh je bivanje v hiši z dekleti iz Srednje tekstilne šole v Ljubljani (Texas). V hiši nas živi osem punc plus lastniki, še dobro da imamo dvonadstropno stanovanje. Z dvema puncama sva se zelo dobro ujeli, zato smo se vse skupaj odloćile da bomo v nedelje sprobale tradicionalno kanarsko hrano. Ker sva dve vegeterjanki nisva probali veliko a je bilo vseeno zelo okusno. Ostala dekleta so tudi bila zelo navdušena a žal razočarana saj jedi z piščancem niso dobile postreženo. V Živinem salonu je veliko fen pričesk saj je salon namenjen predvsem za ženske. Salon obisjujejo predvsem starejše gospe kar je pri kristini ravno obratno. Kristina v salonu spoznava veliko noviih tehnik striženja. Obe bi zelo veselilo če bi bili deležne modnega barvanja. Na Tenerifih najdeš salon skoraj na vsakem vogalu zato so tudi cene zelo raznolike oz so precej drugačne od tistih v Sloveniji. Salon kjer dela Kristina spada med bolj dražje, imajo žensko striženje 15€. Seveda pa si vikende uzameva čas zase in spozavanje novih prijateljev.

“We don’t meet peopleby accident, they are meant to cross our path for a reason.”

Glavna jed: hobotnica z kuhanim krompirjem

https://scontent-mad1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/76706661_457865461509484_602545080829476864_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_oc=AQmgDt4qNyM-Pc7rKnre2H16AGMkMQLJFK3cwBcIGWzLYG35YejKnIoUp8pQwBvNnPM&_nc_ht=scontent-mad1-1.xx&oh=e2c115784fee15affe73ef53b84102f5&oe=5E54207A

Obrok: pomfri z jajcem in klobasicami

Obrok: kravji sir,lažje popečen z borovničevo marmelado Popečene gobe nadevane z sirom in solatno prilogo

Predjed: sveže pečen kruh z česnovim namazom

Kristinin sodelavec ima nov odtenek svetle

Prvi teden v salonu

Pozdravljeni

Zdaj gre pa za res! V ponedeljek sva pričeli z delom v salonu. Nisva bili tako živčni saj sva bili že velikokrat na praksi v tujini, vendar je kljub temu bila začetniška trema prisotna. Mentorji so naju preizkusili, v pripravljanju strank, umivanju, negi las, feniranju ter barvanju las. Naučili sva se že veliko novega! Kristina se je naučila novo tehniko striženja z dvojnimi škarjami ter skupaj z Živo novo tehniko glajenja las (saj imajo španke večjo gostoto las). Živa se v salonu uči nove tehnike feniranja, saj delajo v salonu veliko fen pričesk. Podaljšan vikend pa sva izkoristili za uživanje. Obiskali sva si Siam park (wooow), kateri se nahaja na Južnem delu otoka ter bazen v Santa Cruzu.

Striženje z dvojnimi škarjami

Sončenje na bazenu v Santa cruzu

 

Uživamo v vodnemu parku z vodnimi tobogani.

 

Tenerife, Santa Cruz

Hola,

Če te zanima kaj Živa in Kristina počneta štiri mesece na Tenerifih, beri dalje;)

Na Tenerife sva se odpravili v sredini oktobra v družbi dveh dijakinj tretjega letnika. Prvi teden smo si ogledovali zanimivosti in turistične točke Santa Cruza. Poleg poskakovanja okoli sva se udeležili tudi šolskega tečaja s starni prof. Romane Marolt in maskerke Mirele Brkič. Na tečaju sva se učili delanje lica ter odlitek ušesa.

Dekleta si ogledujemo La Laguno.

Puerto de la Cruz

Pripravljani na karneval.

.

Drugi največji živalski vrt na svetu.

Palmetum, park palm iz sveh kotičkov sveta.

Odlitek Kristininega ušesa.