Ana oktobru: Naj ne gre! – to mu povej, ker diham zanj, brez njega bo življenje moje v temo šlo. Naj ne gre! – to mu povej, ker dala mu bom vse: vero v sebe, sanje, upanje.

Okej, okej. Pretiravam! Pa še z Janom Plestenjakom.

Ampak res sem uživala ta mesec. Poln lepih trenutkov, novega znanja in še trdnejših prijateljstev. V začetku meseca sem šla z Chrisom in Janom na izobraževanje v Qavro. Bilo je zelo zanimivo in mislim, da sem si tudi veliko zapomnila.

V salonu je bilo kar nekaj dela. Veliko sem umivala in barvala, kakšno stranka pa sem tudi sfenirala. Postrigla pa sem tudi Chrisovo nečakinjo. Ima tako goste lase, da sem porabila skoraj dve uri :o.

Naj omenim tudi to, da življenje v skupnosti ni preveč lahko, sploh če ni dobre komunikacije. Z dekleti iz Finske se nismo preveč dobro ujele, pa vendar sem se prilagodila in potrpela, saj so z menoj preživele ‘le’ 8 tednov. V začetku meseca so se vrnile v svojo državo, kar je pomenilo, da sem imela celo stanovanje zase za kar dva tedna!

Oktober je bil poseben tudi zato, ker sem dobila novo ‘družino’. Začela sem namreč peti v cerkvenem pevskem zboru v Sliemi pri Salezijancih. Sicer dobro znižam povprečno starost, pa še vseeno paše ob četrtkih po napornem dnevu v salonu priti v sobico, polno ljudi, ki jih povezuje vera in ljubezen do petja.

Chris pa me je povabil na družinsko kosilo v Dingli, kjer sem zopet videla znane obraze in spoznala nekaj novih. Dan je bil popolen.

V drugi polovici meseca me je življenje pozitivno presenetilo, saj sem dobila dve sostanovalki, prav tako iz Finske, pa vendar tako različni od prejšnjih. Hvala Bogu se zelo dobro razumemo, pogovarjamo o različnih stvareh in se skupaj smejimo. Ime jima je Netta in Katja in mislim, da ju bom kar pogrešala, ko bosta odleteli nazaj. Za začetek pa sem jima napisala nekaj napotkov za lažje bivanje na Malti in jima svetovala, kar jima je bilo očitno všeč in v pomoč.

#tips&tricks on the paper

Zadnji teden v oktobru pa sem dobila obisk iz Slovenije. Na počitnice je namreč prišla zelo, zelo, zelo dobra prijateljica Ula. Vzela sem si tudi teden dopusta in skupaj sva preživeli cel teden. Bilo je nepopisno lepo.

 

#Tips&Tricks from Malta: Stay in  if it’s raining. Because it rains heavily and you’ll be completely soaked.

Vaša Ana:*