ErasmusPro je novo izvajanje dolgotrajne mobilnosti.

Mladim, ki so že končali šolo ponuja evropska sredstva za izvedbo mobilnosti za daljše obdobje. Preko tega sem tudi jaz odpotovala nazaj na, meni zelo ljubo, Malto. Tam sem že sicer bila lani, le za en mesec ampak ravno toliko, da sem ugotovila, da se moram vrniti. Namreč odnos z ljudmi v salonu mi je bil ljub, Malta, kot država mi je ljuba.

Ko mi je profesorica Platiša povedala za to možnost, sem najprej kontaktirala šefa salona, kjer sem bila novembra in ga vprašala, če bi me vzeli nazaj. Tokrat za dalj časa. Odgovor je bil na srečo pritrdilen, saj so, po njegovih besedah, tudi oni pogrešali mene. Profesorica je poslala prošnjo za evropska sredstva, jaz pa sem na trnih čakala na njihov odgovor.

V sredini maja smo izvedeli, da je bila prošnja sprejeta in začele so se priprave … Iskanje nastanitve, mesečne vozovnice, psihične in fizične priprave v mojem življenju, začelo pa se je počasi tudi poslavljanje …

 

There’s no such thing as perfection. But you can take a moment and make it perfect in your own special way. I did just that … With many moments.

Pozdravček iz Malte vam pošiljam, Ana Žebovec <3