Živjo!
Danes je prišel zadnji dan, dan, ko smo se odločili, da si vzamemo čas in si še zadnjič ogledamo lepote Finske.
Odpravili smo se na ogled otoka Suosaari, čeprav nismo točno vedeli, kje se pravzaprav nahaja. Naši dve punčki Sara in Živa sta bili preveč “leni”, zato smo si otok ogledali samo jaz, Urša in Jaka. Najprej smo se peljali s tramvajem, potem pa smo še 20 minut hodili.
Prva misel, ki mi je šinila skozi glavo ob pogledu na otok je bila: “Ni mi žal, da sem šla.”, kar pomeni, da nam je bil zanimiv in lep otok. Vmes smo se ustavili še na lepi peščeni plaži, da smo lahko posneli še kakšno lepo fotografijo.
Takoj druga stvar, na katero sem pomislila, je bila, da če bi bila profesorica Mrzelj tu z nami, bi zelo uživala, ker je bilo vse na otoku povezano z zgodovino. Videli smo lepe hišice, kjer so včasih živeli kmetje, zraven vsake hišice pa je bilo zapisano, za kaj se je uporabljala. Raziskali smo skoraj cel otok, potem pa smo se počasi odpravili domov.
Na poti domov sva se z Uršo ustavili na obisku nakupovalnega centra.
Ko smo se vrnili, smo si skuhali večerjo. Nekateri se prihoda domov že tako veselijo, da so si stvari spakirali že včeraj, spet drugi bodo to storili jutri.
Zadnja skupna nočka, zadnji trenutek, da na Finskem še poslednjič nazdravimo. Od nas se je prišel posloviti tudi Alex.
Se vidimo jutri, v našem poslednjem blogu.

Ilirita🌹