Že na prvi pogled lahko opazimo, da smo si ljudje med seboj zelo različni. Razlikujemo se po izkušnjah, po navadah in običajih, po spolu, barvi kože ter osebnosti, kar je najbolj pomembno za nas, frizerje, pa je to, da se ljudje razlikujemo po barvi in strukturi las.

Kakšna je razlika med lasmi Slovencev in Fincev? Prebivalci države, ki nas trenutno gostuje, imajo zelo tanke lase, kar posledično pripelje do tega, da vse storitve običajno trajajo manj časa. Že sam čas umivanja las in lasišča se zaradi strukture las razpolovi, ker so le-ti čisti že po prvem šamponiranju. Torej, dragi frizerji, če v salon sprejmete stranko iz Finske, si zapomnite, da ji morate lase šamponirati samo enkrat.

Poleg tega pa sva danes z Uršo izvedeli, da se stranke “pritožujejo” nad najinim grobim umivanjem las. Tega nama same, kljub zastavljenim vprašanjem, nikoli niso povedale, ampak nič ne de. Napaka je del našega življenja, zaradi katerega napredujemo. V naših mladih srcih je več kot dobrodošla, da se jo lahko naučimo sprejeti, jo priznati, skušati popraviti in ne ponoviti.

Opomnik:

  • Lase šamponiraj enkrat
  • Umivaj nežno
  • Na koncu VEDNO masiraj lasišče

Vaša Sara❤