Dragi bralci,

kljub temu, da prebirate že petnajsti blog naše finske zasedbe, sem ugotovila, da se vam v dveh tednih še vedno nismo predstavili. Ker je za nami čisto navaden, zaspan dan, sem se odločila, da v imenu vseh, to storim danes.

Najmlajša med nami je vedno nasmejana Urša Janežič, dijakinja 2. d razreda, ki v našem stanovanju skrbi za skupno blagajno, načrtovanje dogodkov in boljšo organizacijo.

Ilirita Luzha je tisti delček ekipe, ki je vedno pripravljen priskočiti na pomoč, kadar je kdo v težavah. Po zadnjih raziskavah sodeč, je dijakinja 2. b razreda tista, ki v kuhinji preživi največ časa.

Ker imamo dame prednost, sva zdaj na vrsti Živa Pajnič in moja malenkost, Sara Lindič, mimogrede dijakinji 3. d razreda in najstarejši članici finske odprave. Statistično najhitreje opaziva nečistočo in se glede nje pritožujeva.

Za konec pa sem pustila najboljše. Dar, ki smo si ga štiri dekleta za natanko štiri tedne izposodile v 2. a razredu. Blažen med ženami, tako imenovani Jaka Sečkar, v stanovanju nadomešča pomivalni stroj. 10% svojega prostega časa namreč preživi pri pomivalnem koritu, tistih 90%, ki ostanejo, pa enakomerno razdeli na gretje stola za mizo in izkazovanje ljubezni svoji predragi postelji. Rezultati anket so pokazali, da je Jaka del ekipe, ki skrbi za dobro voljo in zabavo.

To smo mi, člani zasedbe petih raziskovalcev finskih ulic. Ulic in trgovin. Predvsem trgovin.

Vaša Sara❤

Individually, we are one drop.

Together, we are an ocean.

A drop = tippumisen = kaplja

An ocean = valtameri = ocean