Četrti teden v salonih

Živjo,

Teden se je pričel delavno. Živa je v salonu opazovala delanje nege z infrardečim likalnikom. Postopek pričnemo z dvakratnim šamponiranjem las in nato nanosom maske, Lase si razdelimo v manjše sekcije in vsako posebaj prečešemo z glavnikom ter likalnikom. Likalnik na las deluje bolj globinsko saj likalnik las odpre in ima maska tako boljši ućinek in posledično tudi boljši učinek. Kristina pa je imela v svojem salonu prilžnost opazovati delanja poročnega ličenja in urejevanje pričeske. V soboto sva se odpravili na sončno plažo v mestu Los Cristianos. Mesto je zelo lepo in turistično. Najin dan sva preležali na vročem pesku, se sončili in ohladili v morju. Za konec pa sva si privoščili zelo okusno večerjo in proti večeru z avtobusom odpraili proti domu, Santa cruz.

“You can find me where the music meets the ocean.”

Girls night out

Uživanje na plaži.

Prećudovita plaža Los Cristianos.

 

Kristina je prvič poiskusla eksotično sadje- Dragon fruit

Priprava na poroko.

Nega z infrarfećim likalnikom.

Tretji teden v salonih

Hei hoj,

Prvi mesec na Tenerifih je za nama in počasi se nama že bližajo božični prazniki. Ta teden se je Živa v salonu učila delati kodre na krtačo in fen. Kristina pa je začela bolj intenzivno delati. Na Tenerifih se v salonih večinova umivajo lase in urejajo fen pričeske zato tukaj ne dajo toliko poudarka k modernemu barvanju in striženju. Barvajo se narastki in nama nenavadna pramena saj so zela masovna (debelo oddeljena). Vikend pa je bil bolj umirjen saj sta ode Meti odšli domov. V soboto sva si v La lagni ogledali prižig lučk, v nedeljo pa sva si ogledali tržnico ter “bolšji trg”-ljudje na ulicah prodajajo svoje stare ali ponaredke.

“MARKETING IS ENTHUSIASM TRANSFERRED TO THE CUSTOMER.”

Realey dirka po Santa cruzu

La laguna

Bolšji trg

Začimbe

Tržnica s sadjem

Spoznavava Tenerife

Hola,

Drugi teden v salonih je potekal vselej običajno. Obe z Kristino se lepo privajava na novo okolje in nove običaje. Enega izmed teh je bivanje v hiši z dekleti iz Srednje tekstilne šole v Ljubljani (Texas). V hiši nas živi osem punc plus lastniki, še dobro da imamo dvonadstropno stanovanje. Z dvema puncama sva se zelo dobro ujeli, zato smo se vse skupaj odloćile da bomo v nedelje sprobale tradicionalno kanarsko hrano. Ker sva dve vegeterjanki nisva probali veliko a je bilo vseeno zelo okusno. Ostala dekleta so tudi bila zelo navdušena a žal razočarana saj jedi z piščancem niso dobile postreženo. V Živinem salonu je veliko fen pričesk saj je salon namenjen predvsem za ženske. Salon obisjujejo predvsem starejše gospe kar je pri kristini ravno obratno. Kristina v salonu spoznava veliko noviih tehnik striženja. Obe bi zelo veselilo če bi bili deležne modnega barvanja. Na Tenerifih najdeš salon skoraj na vsakem vogalu zato so tudi cene zelo raznolike oz so precej drugačne od tistih v Sloveniji. Salon kjer dela Kristina spada med bolj dražje, imajo žensko striženje 15€. Seveda pa si vikende uzameva čas zase in spozavanje novih prijateljev.

“We don’t meet peopleby accident, they are meant to cross our path for a reason.”

Glavna jed: hobotnica z kuhanim krompirjem

https://scontent-mad1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/76706661_457865461509484_602545080829476864_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_oc=AQmgDt4qNyM-Pc7rKnre2H16AGMkMQLJFK3cwBcIGWzLYG35YejKnIoUp8pQwBvNnPM&_nc_ht=scontent-mad1-1.xx&oh=e2c115784fee15affe73ef53b84102f5&oe=5E54207A

Obrok: pomfri z jajcem in klobasicami

Obrok: kravji sir,lažje popečen z borovničevo marmelado Popečene gobe nadevane z sirom in solatno prilogo

Predjed: sveže pečen kruh z česnovim namazom

Kristinin sodelavec ima nov odtenek svetle

Prvi teden v salonu

Pozdravljeni

Zdaj gre pa za res! V ponedeljek sva pričeli z delom v salonu. Nisva bili tako živčni saj sva bili že velikokrat na praksi v tujini, vendar je kljub temu bila začetniška trema prisotna. Mentorji so naju preizkusili, v pripravljanju strank, umivanju, negi las, feniranju ter barvanju las. Naučili sva se že veliko novega! Kristina se je naučila novo tehniko striženja z dvojnimi škarjami ter skupaj z Živo novo tehniko glajenja las (saj imajo španke večjo gostoto las). Živa se v salonu uči nove tehnike feniranja, saj delajo v salonu veliko fen pričesk. Podaljšan vikend pa sva izkoristili za uživanje. Obiskali sva si Siam park (wooow), kateri se nahaja na Južnem delu otoka ter bazen v Santa Cruzu.

Striženje z dvojnimi škarjami

Sončenje na bazenu v Santa cruzu

 

Uživamo v vodnemu parku z vodnimi tobogani.

 

Tenerife, Santa Cruz

Hola,

Če te zanima kaj Živa in Kristina počneta štiri mesece na Tenerifih, beri dalje;)

Na Tenerife sva se odpravili v sredini oktobra v družbi dveh dijakinj tretjega letnika. Prvi teden smo si ogledovali zanimivosti in turistične točke Santa Cruza. Poleg poskakovanja okoli sva se udeležili tudi šolskega tečaja s starni prof. Romane Marolt in maskerke Mirele Brkič. Na tečaju sva se učili delanje lica ter odlitek ušesa.

Dekleta si ogledujemo La Laguno.

Puerto de la Cruz

Pripravljani na karneval.

.

Drugi največji živalski vrt na svetu.

Palmetum, park palm iz sveh kotičkov sveta.

Odlitek Kristininega ušesa.