No pa smo se že spet ponovno lepo namestile v Pragi. Čeprav “hotel” ni bil ravno čudovit kakor prejšni, smo tudi ta dan začele s polno paro vse spočite in naspane in že premišljevale, kaj vse čudovitega bi si v Pragi še lahko ogledale. Seveda smo naprej odhitele v živalski vrt. Do tam pa smo se prvič pripeljale kar s podzemno železnico “podzemna je kar hitra reč” in seveda se ustavile v McDonald’su.

V živalsekm vrtu smo bile skoraj cel dan. Saj je eden izmed največjih in najlepših v Evropi. Ogledale smo si vse od vodnih živali (tjulni, pingvini, želve, ribe..); zveri (levi, leopard); slonov; kengurujev in še mnogo več. Izjemno veliko pa je bilo tudi ptic. Najbolj pa smo bile navdušene nad opicami “orangutani” saj smo se najlažje primerjale z njimi. Vsi so ležali in lenarili. Seveda pa nismo hodile s praznim želodcem, ustavile smo se tudi v restavraciji in na sladoledu ki ga je za nas nažalost zmanjkalo.

Od zunaj pa smo si ogledale tudi narodni muzej Prage, kateri izgleda kot nekakšna ogromna palača. Za konec dneva pa smo odšle še na pijačo v center. In lahko rečemo da smo dan izkoristile na polno. Bile smo izmučene.